Super makkelijk en toch super lekker is een crumble. In onderstaand recept heb ik blauwe bessen en appel gebruikt maar uiteraard kun je ook andere vruchten gebruiken.
Ingrediënten:
150 g blauwe bessen
4 friszure appels
3 el havermout
150 g rietsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
1tl kaneelpoeder
1 vanillestokje (of zakje vanillesuiker)
175 g boter (koud)
Stappenplan:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 °C.
Stap 2: Schil de appels, snijd in blokjes en verdeel
ze samen met de bessen over de ovenschaal.
Stap 3: Meng het bakmeel, de suiker, kaneelpoeder en havermout.
Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
Snijd de boter in blokjes. Kneed het merg samen met de boter door het
bakmeelmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel
deze over het fruit.
Stap 4: Bak de crumble in ca. 35 min. in het midden
van de oven goudbruin. Dit gerecht kan warm of koud worden geserveerd.
Extra lekker:
Lekker met crème fraîche of een bolletje roomijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten