JUZU

Welkom bij Juzu, koken, genieten en delen is het uitgangspunt van dit Blog. Veel kookplezier!

woensdag 23 juli 2014

Hamburger met ananas




Vandaag een dag voor een makkelijke hap, hamburgers met ananas. Zo'n ananas doet het ook altijd leuk in je boodschappenmand. Een ananas bestaat eigenlijk uit heel veel kleine vruchtjes die aan elkaar gegroeid zijn. Indien je enige twijfel hebt hoe je de ananas moet schoonmaken kun je naar het volgende filmpje kijken https://www.youtube.com/watch?v=n5FCaTs5qsc

Hoe stel je nu vast of de ananas rijp is?
Uiteraard moet de ananas naar ananas ruiken en moet hij stevig en veerkrachtig aanvoelen wanneer je er op drukt. Beste hulpmiddel vind ik echter de 'bladeren-trek-proef'. trek aan een blad midden in de kroon. Komt het blad makkelijk los dan is de ananas te rijp, indien je brute kracht nodig hebt is hij nog niet rijp.


Ingrediënten:

500 g rundergehakt
1/2 ananas
1 rode peper
1 ei
2 el paneermeel
1 ui, gesnipperd
1 el sambal badjak of chilisaus
4 el mayonaise
1 tl kerriepoeder
2 tl gembersiroop 
4  zachte broodjes
50 g sla naar keuze


Stappenplan:
  • Stap 1: Snij een halve rode peper zonder zaadjes fijn.
  • Stap 2: Meng het gehakt met ei, rode peper, paneermeel, ui, zout, peper en de sambal (of chilisaus)en ui. Vorm hiervan 4 hamburgers en laat deze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast rusten.
  • Stap 3: Halveer de ananas in de breedte en maak deze schoon. Snij de ananas in plakken van ca. 1 cm. Vergeet niet de harde kern in het midden te verwijderen.
  • Stap 4: Meng de mayonaise met het kerriepoeder, de gembersiroop en 1 el water
  • Stap 5: Verhit de grillpan en gril de ananas in 3 min. goudbruin. Halverwege keren. 
  • Stap 6: Snij de broodjes doormidden en leg ze met de snijkant op de grillpan tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. 
  • stap 7: Gril de hamburgers in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. De griltijd zal afhankelijk zijn van de dikte van je hamburgers.
  • stap 8: Verdeel de sla over de broodjes. Leg hier de hamburger en een plak ananas op. verdeel de kerriesaus over de schijven ananas. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten