JUZU

Welkom bij Juzu, koken, genieten en delen is het uitgangspunt van dit Blog. Veel kookplezier!

dinsdag 22 juli 2014

Pasta Carbonara van Marco Pierre White

Over pasta Carbonara gaat al jaren de strijd wel of geen room. Ik lig er niet zo wakker van en vind beide mogelijkheden lekker. Recentelijk zag ik Marco Pierre White bij Masterchef Australia het recept net iets anders maken dan anders.

Marco Pierre White, http://www.marcopierrewhite.org/
 
Nu kan Marco weinig fout bij me doen en blijft het een gemis voor alle fans dat hij zijn koksbuis al jaren geleden aan de kapstok heeft gehangen. Ik heb zijn recept gevonden en inmiddels al een paar keer gemaakt. Een nieuwe favoriet voor mijn lijstje snelle happen.

Pasta Carbonara
http://tenplay.com.au/channel-ten/masterchef/recipes/spaghetti-carbonara
 

Ingrediënten:

500g spaghetti
8 eigeel
Flesje kookroom
Geraspte parmezaanse kaas
Pancetta
zout, peper

Stappenplan:
  • Stap 1: Verwarm de oven op 180C
  • Stap 2: Leg de pancetta op een bakplaat en plaats deze in de oven tot de pancetta lekker krokant is (ca. 15 min)
  • Stap 3: Haal de pancetta uit de oven en snij de pancetta in reepjes van ca. 2 cm
  • Stap 4: Breng een pan met water met zout aan de kook. Kook de pasta al dente.
  • Stap 5: Terwijl de pasta kookt, meng het eigeel met de room.
  • Stap 6: Giet de pasta af en doe deze terug in de nog warme pan en zet deze terug op het vuur. 
  • Stap 7: Roer het ei/room mengsel op het vuur door de pasta. Pas op dat het ei niet stolt, dus niet te lang.
  • Stap 8: Leg op de borden eerst een laagje parmezaanse kaas en wat pancetta, leg hier wat pasta op en strooi weer wat kaas en pacetta. Ga door met het maken van laagjes pasta en laagjes pancetta/kaas tot alles verdeeld is.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten