JUZU

Welkom bij Juzu, koken, genieten en delen is het uitgangspunt van dit Blog. Veel kookplezier!

dinsdag 22 juli 2014

Wentelteefjes met aardbeien

Wentelteefjes met aardbeien
http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2013/05/french-toast-roll-ups.html 

Zo lekker voor de zondagochtend wentelteefjes! Vooral deze variant gevuld met aardbeien.
Ooit las ik ergens de Engelse vertaling Rolling Bitches, in een dieet zijn deze bitches inderdaad minder toepasbaar. Ongeacht de benaming Wentelteefjes, French toast of pain perdu ze blijven heerlijk.

Ingrediënten:
8 sneetjes wit brood
roomkaas (ook lekker met chocolade pasta)
aardbeien
2 eieren
3 eetlepels melk
100 g suiker
1 tl kaneel
boter

  • stap 1: verwijder de korstjes van het brood. Rol daarna de boterhammen met een deegroller platter.
  • stap 2: meng op een plat bord de suiker met de kaneel
  • stap 3: meng op een ander plat bord de eieren met de melk
  • stap 4: snij de aardbei in kleine stukjes
  • stap 5: smeer de roomkaas (of chocolade pasta) op het uiteinde van de boterham en beleg met stukjes aardbei (zie foto)
  • stap 6: rol de boterham stevig op, begin met rollen aan de kant waar het beleg ligt
  • stap 7: smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur
  • stap 8: haal nu een rolletje door het ei/melk mengsel en leg dit in de pan. Blijf het rolletje regelmatig draaien. 
  • stap 9: wanneer het rolletje rondom goudbruin is haal je het uit de pan en rol je het meteen door het suiker/kaneel mengsel
Oprollen van de wentelteefjes





Geen opmerkingen:

Een reactie posten