Tussen de slangenbezweerders, dames die henna tatoeages aanbrengen en de verhalenvertellers staan kraampjes met Marokkaanse lekkernijen. 'Daar waar het druk is zal het wel goed zijn' is hierbij mijn motto. De kip met abrikozen is één van de gerechten die ik daar heb mogen proeven.
Kip met abrikozen (© mvamstevens) |
Ingrediënten:
2 el olijfolie
6 kippenpoten of stukken kippendij
1 ui, gesnipperd
halve chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
6 verse abrikozen, zonder schil in grotere stukken (alternatief:gedroogde abrikozen)
kaneelstokje
3 takjes rozemarijn
1 teen knoflook
3 takjes koriander, grof gehakt
2 el honing
1 blik tomaten
geroosterde amandelen (voor de garnering)
(© mvamstevens) |
- stap 1: Bak de ui, knoflook en chilipeper en de takjes rozemarijn in een tajine of braadpan met wat olijfolie tot de ui zachter begint te worden.
- stap 2: Voeg de kip toe en bak deze mee tot dat de kip een mooi bruin huidje heeft.
- stap 3: Voeg het kaneelstokje, honing en tomaten uit blik toe. Indien je met gedroogde abrikozen werkt voeg je deze nu ook toe. Vul het geheel aan met water zodat alles net bedekt is met saus. Laat dit alles ca.40 minuten met deksel op de pan of tajine zachtjes sudderen. Voeg de laatste paar minuten de verse abrikozen toe.
- stap 4: Verwijder het kaneelstokje, de restanten van de takjes rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout en verse koriander. Strooi de amandelen voor de garnering er over heen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten